Gdzie jest najlepsza pizza?
Mówiąc o tej potrawie kojarzy nam się ciepły włoski klimat. Bo wszystko zaczęło się właśnie w gorącym Neapolu i to bardzo dawno temu w XVII wieku. Polacy kultywując tradycję, jak na przykład pizza Ostrowiec przyzwalają swoim rodakom na ucztę dla kubków smakowych. Pizzę kocha cały świat. Żeby jednak móc skosztować prawdziwego wypieku, konieczni są do tego fachowcy, dla jakich urzekanie idealnym smakiem swoich klientów jest pasją. Tak więc, aby konsumenci byli zadowoleni, pizza po pierwsze i ostatnie musi być ciepła. Niektórym miejscom, gdzie z pewnością nie można powiedzieć o tym, że mają cokolwiek wspólnego z tradycją, trudno jest o ten atut włoskiej potrawy. Kolejno musi ona uwieść swoją różnorodnością wyboru w kwestii dodatków, do której już od dawna jesteśmy przyzwyczajeni, choć podstawą będzie zawsze podstawa, czyli doskonale wypieczone ciasto.
W naszych czaszach musi być mobilnie toteż szybko, na czas i wtedy, gdy właśnie dopada nas głód. Amerykańską recepturę, na której opiera się przygotowanie idealnego ciasta, pizzeria Ostrowiec posiada w swoim rękawie jako fenomenalnego asa. Kto nie skosztował jeszcze tego wypieku, winien wykonać to jak najszybciej. Bo mówiąc o tak chrupiącym a zarazem miękkim spodzie i doskonale roztopionym idealnym serze mozzarella plus ulubionych dodatkach, po prostu ślinka cieknie. Nadzwyczajna dobra pizza w ich wydaniu prawdopodobnie jest lepsza od tej pierwszej tam, gdzie wszystko się zaczęło, a starannie wyselekcjonowanie składników o najwyższej jakości prowadzi każdego konsumenta do zadowolenia.